Forbrukslån

Lån uten sikkerhet vokser fort i Norge. Usikrede lån eller forbrukslån er en av de store og mer bekymringsfulle gjeldsvekstene om dagen. Mange synes at forbrukslån er for lette å ta opp og at pengene kommer for fort. Dette er ikke riktig. Kun 3 av 10 søknader blir godkjent. Det vil si at kun 30% av alle som søker får innvilget sine søknader om forbrukslån. Det er ganske lite sammenlignet med andre type lån, som for eksempel kredittkortlån som flere får innvilget enn forbrukslån. Grunnen til at lån uten sikkerhet for mye negativ omtale er at mange bruker pengene akkurat som de vil. Konservative økonomiske kommentatorer ønsker at vi bruker pengene som de vil, og det er ikke like interessant for alle oss andre. Den virkelig store fordelen med forbrukslånet er at vi kan bruke pengene etter egent ønske, som skaper fleksibilitet og en mulighet for å skape noe for en selv her i verden.

Forbedre økonomien

Den beste måten å bedre økonomien på er å følge anbefalingene til kredittbyråene for hvordan du skal få en bedre kredittscore. Kredittbyråene er profesjonelle aktører som kartlegger hvordan vi bruker pengene våre og ved hjelp av mye data lager antagelser om hvordan vi muligens bruker pengene våre i fremtiden. Det er viktig at vi derfor hører på hva de har å si. Kredittbyråene anbefaler oss først av alt å betale alle regninger slik at vi ikke kommer i en situasjon hvor vi får purringer og verst av alt betalingsanmerkninger. Da faller scoren dramatisk og det er over for vår vurdering før vi virkelig får gjort noe som helst.

Stabil økonomi er også veldig viktig. Du må ha en stabil inntekt og stabilt ingen betalingsanmerkninger. Hvis du har en stabil inntekt blir dette sett veldig lyst på, bedre enn om du har store økninger eller fall i inntekter. Har du stor økning i inntekten betyr dette at du opparbeider deg et større forbruk som du igjen kan miste om lønnen din skulle deretter falle. Når det er sagt er det fortsatt veldig bra å ha inntekt.

Unngå dårlige lån

Forbrukslån er en fantastisk måte for deg å få tilgang til penger på som du kan bruke slik du selv har lyst. Mange bruker forbrukslån på ting som egenkapital ved huskjøp, refinansiering og oppussing. Alle disse tingene er veldig fine ting som absolutt er verdifulle og kan skape en verdi utover den verdien tingene koster. Når du jakter på lån må du spesielt passe på at du ikke tar opp gjeld som kan ses på som dårlig gjeld. Gjeld er ikke det verste i seg selv, men noen typer gjeld er ikke bra gjeld. Det finnes for dyr gjeld og den må du unngå. Er gjelden for dyr så må du skygge unna. Hva for dyr gjeld avhenger til en viss grad av deg som tar opp gjelden og hva du er komfortabel med.