Forbrukslån og kostnader

Forbrukslån

Forbrukslån er i vinden og det er ikke vanskelig å følge med på det. Det står mye om forbrukslån i avisen og andre media. Titt og ofte kommer også politikere med innspill på hvordan forbrukslån skal være, at det bør reguleres annerledes og at det burde være vanskeligere å få. Har du et forbrukslån så er du heldig fordi det er ikke lett å få. Det er også ikke lett å få flere. Om kort tid kan det faktisk vise seg at det kan bli enda vanskeligere.

Avdrag

Når du får et lån så må du dessverre, som mange vil si, betale lånet tilbake. Hadde du fått et lån som du ikke trengte å betale tilbake vil dette heller kalles en gave. En gave er noe helt annerledes og en kan fort bli skattet om den er for stor eller på andre måter komme under et skatteregime som kanskje ikke var helt meningen. Hva som skjer når du trenger å betale lånet ditt kan være så mangt, men det som er viktig å huske på er at du må betale avdrag for å bli kvitt lånet ditt. Betaler du ikke avdrag vil du aldri bli kvitt lånet ditt. Det vil si at når du betaler avdrag så vil det fort bli mye mindre igjen å betale rente på. På sikt så blir dette slik at du kan betale enda mer på det deretter.

Husk at når du får tilbud om å ikke betale rente kan dette fort bli litt dumt fordi du nettopp ikke får lånet ditt til å bli mindre. Ingen vil sitte på et forbrukslån hele livet. Det er ikke bra for økonomien eller for andre ting som kan tenkes å være et problem. Hva du gjør er heller ikke bra da det fort kan bli mye rot.

Rente

Renten er din beste venn på lån. Du må alltid betale rente på et forbrukslån og det beste forbrukslånet har en veldig lav rente. Vi snakker om rundt 7% for de virkelig gode lånene. Du må alltid betale rente. Slipper du rente er du veldig heldig og du bør da be om så mye penger du bare kan fordi du kan da gjøre så mye mer med penger du slipper å betale en kostnad på for å låne dem. Er du en type som liker å øke din fortjeneste på ting kan det være smart å ta opp et lån med lav rente og investere dem et sted som du føler vil gi deg en fin avkastning.

Kostnader

Alle lån har en rente mens noen lån også har kostnader og andre gebyrer. Hva som skjer når du har gebyrer er at du må betale litt mer hver måned. Det hjelper ingen å betale gebyrer. Det er slitsomt og det koster mer. Betal heller en litt høyere rente, da har du bedre oversikt.